Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Nov 10, 2014 in East, Кино и телевизия | 0 comments

My Lovely Girl

My Lovely Girl

  И в този пост продължавам да следвам безгрижните стъпки на вечерните ми забавления – сериалите. Започвам от четвъртък, не поради друга причина, а защото сериалът, за който ще говоря и ще се опитам да резюмирам, приключи миналата седмица. И след като няма какво повече да очакваме от него, счетох за напълно оправдателно да напиша един дълъг, упражнителен ( не ми се е случвало от много време) пост, в който не само да го представя, но и да изложа нескромното си мнение по темата. Fighting!

My Lovely Girl

(내겐 너무 사랑스러운 그녀 )

My Lovely Girl

 

I. Концепция.

Историята ни въвлича в живота на двама души, които са непосредствено наранени от смъртта на любим човек. (бел. ав. Това, което в самото начало нито един от двамата не подозира е, че именно тази смърт и един навярно за мнозина фантастичен телефонен разговор ще ги събере завинаги.)

Те ядат, спят и понякога се усмихват, досущ както в миналото, но единият от тях е на мнение, че дори щастливите моменти, които преживява всеки ден са пропити от мъка. С развитието на сюжета, двамата протягат ръце един към друг, казвайки си “Спри да се измъчваш, вината не е твоя, така че можеш да бъдеш щастлив сега.”

Историята разкрива в детайли, как дори и след тежката загуба, в дните изпълнени с мъка и самообвинения, двама души могат отново да намерят щастието, като позволят на душевните рани да зарастнат и открехнат сърцата и умовете си.

Когато в живота сме заобиколени от множество смърти, в крайна сметка човечността и любовта са тези, които ни утешават и даряват със силата да се изправим на крака. Оповавайки се именно на това, сценаристи и режисьори се стремят да представят на публиката една обикновена и стопляща сърцата история.

II. Сюжет

Hyun-wook (Rain) е композитор и продуцент в развлекателна компания (AnA). След като загубва любимата си в катастрофа, той случайно се запознава с по-малката ѝ сестра Se-na (Krystal), която мечтае да бъде музикален продоцент. Постепененно двамата се влюбват един в друг, преодолявайки препядствията, които настоящият живот и миналото им поставят.

III. В ролите

1. Главни роли:

 • Jung Ji-hoon (Rain) в ролята Lee Hyun-wook
 • Krystal Jung в ролята Yoon Se-na
 • Cha Ye-ryun в ролята Shin Hae-yoon
 • Kim Myung-soo (L) в ролята Shi-woo

2. Герои свързани с Hyun-wook

 • Park Yeong-gyu в ролята на Lee Jong-ho, баща на Hyun-wook’s
 • Kim Hye-eun в ролята Oh Hee-seon
 • Dani в ролята Lee Min-ah

3. Герои свързани със Se-na

 • Lee Cho-hee в ролята Joo-hong
 • Park Doo-sik в ролята Cha Gong-chul
 • Lee Ji-ah (Eden) в ролята Yoon So-eun (гост участие)
 • Yi Su-min в ролята на младия Yoon So-eun (гост участие)

4. Служители в AnA

 • Alex Chu в ролята Bae Sung-jin
 • Kim Jin-woo в ролята Seo Jae-young
 • Kim Ki-bang в ролята Yoo Sang-bong
 • Lee Soo-ji в ролята An Da-jung
 • Jo Hee-bong в ролята Kang Tae-min
 • Na Hae-ryung в ролята Yoo Ra-eum
 • Lee Ho-won (Hoya) в ролята Kang Rae-hoon, лидерът на измислената в рамките на сериала група Infinite Power
 • Lee Dae-yeol в ролята San-ah, член на измислената в рамките на сериала група Infinite Power
 • Choi Sung-yoon в ролята Jun-jun, член на измислената в рамките на сериала група Infinite Power

5. Други

 • Victoria (гост участие)

 

IV. Продукция

Тази драма е съвместен продукт на режисьора Park Hyung-ki и сценариста Noh Ji-seol. Преди нея двамата са работили по Scent of a Woman и Dr. Champ. Първата среща за прочит на сценария се състои през август 2014 г. в студио на SBS в Ilsan, а на 15 септември 2014 г. е и първата пресконференция.

V. Лично мнение за драмата.

Ако Ви се гледа нещо мелодраматично и обикновенно, като каквато е категоризирана и тази корейска драма, то горещо ви препоръчвам или да изгледате епизодите ѝ вкупом или изобщо да забравите за нея. Това определено не е сериал, който бихте издържали да следите седмица след седмица, не защото не сте достатъчно дебилни да го сторите, а защото дори и да сте такива, ще забележите, че между кучето и персонажът на Rain oppa има повече химия, отколкото между главните персонажи в драмата. Не бих си позволила да твърдя, че сред корейските музикални идоли няма даровите актьорски попадения. Не съм нито сляпа, нито чак толкова неинтелигентна. Да не казвам, че и си ценя животеца, и не искам някоя шантава фенка да ме причака на пътя. Всякакви хора има. Но нека си признаем или поне аз ще го направя… Krystal е по-вдървена ит от U-know Yunho. Колкото и да е голяма възрастовата граница между персонажите, колкото и млада, и плаха, и неопитна, и наранена да е героинята на Krystal, за 16 епизода все се очаква нещо в нея да се промени, да живне, да се появи искра… Да, ама не. Тотално бездихание. Но да не се заяждам с момичето. Има още много хляб да изяде, а и е толкова млада, че тепърва ще има шанс на се поочупи.

Другото голямо разочарование за мен беше Cha Ye-ryun. Тази жена още от първата роля, в която имах удоволствието да я гледам ме грабна с финеса и способността си да се превъплатява по невероятно сполучлив начин в ролята на хлъзгави и манипулативни персонажи. Очаквах подобно нещо и тук, но вместо това останах, някак крайно неудоволетворена. Тук интригите ѝ бяха някак дребнави и плоски. Липсваше им дълбокият замисъл. За сметка на това получих плитката им реализация. Но не Cha Ye-ryun е виновна за това. От всеки един персонаж в драмата лъха на претупани реплики, действия… Сякаш актьорите не получиха възможност да разгърнат персонажите си. И точно поради това вместо една истинска драма, с истински елементи на съперничество, получаваме образ като този на Shin Hae-yoon.

Ще се въздържа да говоря за останалите, защото или ще стане дълго или ще стане недовършено. Все още искам да открия позитивното в себе си и да напиша нещо добро, но нещата изглеждат крайно невъзможни. Просто сюжетната линия е адски тривиална, а от въпросната развлекателна компания, за която накрая всички работят дружно не се усеща дори полъх на музика. Само тук-таме, виждаме изпълнение или две на Krystal, L, а като финален бонус и на Rain. Ако да бъде музикален продуцент е мечтата на Se-na, то тогава къде изчезва борбеността ѝ да я реализира? Или аз съм проспала половината сериал или нещо тотално се е объркало във възстановката му.

Пожелавам ви приятно гледане, ако решите да го сторите. И, хей, не приемайте казаното от мен за чиста монета, защото всяко мнение е само една от страните ѝ. Вашата може да е противоположната.

Fighting!

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This