Pages Menu
Categories Menu

Posted by on Feb 22, 2018 in Books | 0 comments

Book blogger confessions // TAG

Book blogger confessions // TAG


На свой ред следва да споделя, че попаднах на този TAG в чудесния блог на Mrs. Midnight Reader, на чиито страници можете да се потопите в сладкодумието на автора и да се оставите на течението да ви отведе в едно прекрасно и приказно измерение.

Благодарности за сладкото предизвикателство.

Коя книга най-скоро не довърши?

Бях на косъм да не довърша “Евангелието на Локи” на Джоан Харис, но уви не можех да изневеря на водещия персонаж, колкото и да ми се струваше непосилно прелистването на всяка следваща страница. Иначе, ако не ме лъже паметта, преди около година се провалих с дочитането на “Доктор Стъклен”. Казвам провалих, защото позитивите за тази литературна творба са сравнително повече от негативите и все пак аз не успях да се справя с основното си правило да дочитам всичко, дори и да не ми харесва.

Коя книга е твоето сладко изкушение?

Трудно ми е да избера една книга, но определено съм способна да посоча цяла една поредица. Всяка година хващам по няколко, вече четени и до болка познати книга от “Света на диска” на невероятния Тери Пратчет и ги препрочитам с такова удоволствие, че седмици по-късно продължавам да се движа с широка усмивка на лице.

Коя книга би хвърлил/а в морето?

Като човек израснал на море, не мисля, че съм способна да замърся водата с който и да било бълвоч. Слава, че не всеки втори драскач бива издаван. Но да кажем, че към настоящия момент бих изгорила и след това разпръснала прахта на книгите от поредицата “50 нюанса помия”. Тези и прасе не би ги яло, но за сметка на това авторката им се ояде доволно като свиня майка от продажбите им.

Коя книга си чел/а най-много?

“Жътварят” на безсмъртния Тери Пратчет е книгата, която препрочитам поне по веднъж всяка година.

Коя книга НЕ би искал/а да получиш като подарък?

За да Не искам или трябва да съм я чела вече, или много други хора да са я чели и да ми говорят непрекъснато колко хубава, колко велика и невероятна е, и как аз видиш ли ТРЯБВА да я прочета, че инак би било чиста доза ерес от моя страна. Така пропуснах “онова” време да прочета Хари Потър. За щастие има книги и поредици, за които никога не е късно.

Без коя книга не можеш да живееш?

Не бих казала, че имам подобна книга. Можем да живеем без много жизненоважни неща, стига да не ни лишават от тях по едно и също време. Но без книги като цяло не бих могла да живея. Досущ като рисуването и те са моето бягство от реалността.

Коя книга те накара да плачеш най-много?

Рядко се случва да плача на книги. Не че те са лишени от емоция, а навярно защото при мен тези душевни придатъци са чисто и просто ампутирани по рождение. И все пак, ако не ме лъже паметта, емоционално успя да ме трогне и разтърси “Жътварят”. Не съм плакала, но определено се просълих.

Коя корица НЕ харесваш най-много?

Колкото и грозно да звучи – нискобюджетните и безидейни с изглед като първи опит на начинаещ във фотошопа. Най-лошото е, че те отблъскват и така губиш възможността да прочетеш нещо наистина много добро.

С всички тези снимки стана леко дългичко и прекалено шарено, но след като днес е четвъртък, само ден преди края на работната седмица, смятам, че заслужаваме малко повече цветове.
Всеки желаещ да ме последва с отговорите на TAG-а е добре дошъл. Ще се радвам да прочета и вашето мнение по въпроса.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest

Share This