Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Mar 24, 2015 in Books, Fanfictions, Nameless | 0 comments

Nameless project, part.1

Nameless project, part.1

Идеята на тази история е да бъде написана в стил стиймпънк, доколкото това е възможно и доколкото успее да ми се отдаде, след като е първи мой опит в тези води. Бих желала да подчертая, че текстовете не са редактирани, но ако някой прояви интерес, с удоволствие бих предоставяла готовите материали за понататъчна обработка преди публикуване.

ПРЕДИСТОРИЯ

Докато СССР и САЩ спорят за разпределението на териториите на Корея, след капитулацията на Япония, през далечната 1945 година, Великобритания успява тайно да наложи влиянието си в страната и да я превърне в своя неофициална колония. Изправени пред провал, големите сили на изтока и запада хвърлят неумолими усилия да я потопят в пълна изолация от заобикалящият свят, както и да разделят обществото ѝ териториално на две фракции – северна и южна. Постепенно плановете им успяват и Корея се раздира от вътрешни противоречия, почти непосилни за овладяване от организираното от империята временно правителство. През 1950 година избухва война, за чието потушаване кралството влага огромно количество финансов и военен ресурс. Кръвопролитието продължава до средата на 1953 година, когато след края на така наречената от Света „Корейска война“, страната официално е призната като колония на Великобритания, но вътрешно остава разделена на Северна и Южна. Граничната територия между двете части е слабо населена и изключително опасна. За да наложи пълно и неоспоримо влияние, и да предотврати бъдещи бунтове, Великобритания изпраща подбрана част от политическата си и културна върхушка, заедно с техните семейства в Пусан, Южна Корея, поставяйки основите на управление, което има за цел да наложи мирно претопяване на народа и неговите традиции. За да избегне неподчинение в собствените си редици, англичаните налагат наказание по-лошо от смъртта за всеки провинил се, премествайки него и всичките му близки в Сеул, където хората живеят под непрекъсната заплаха от нападение, като най-големия град в близост до вътрешно-териториалната граница.

В продължение на четиридесет години картата на Света се изменя заедно с менящият се баланс сред големите сили. Водят се непрестанни войни, докато през 1973 година СССР не поставя жестокият край на САЩ, избивайки повече от 70% от населението ѝ, посредством усъвършенствано атомно оръжие. Хората са изправени пред страха от трета световна война, която може да постави началото на краят за съществуването на човешката раса. Великите сили са принудени да седнат отново на една маса и през 1974 година сключват договор, чрез който се забранява използването и разработването на оръжия за масово изтребление. За една нощ Светът се принуждава да забрави новите технологии и да унищожи всяко свидетелство за напредък. Така през 1990 година в небето, под сянката на огромните дирижабли, започва да се стели дим не само от комините на старите викториански постройки, но и от задвижваните чрез пара влакове и автомобили.

През всички тези години, докато Земята и обитателите ѝ се променят за нов, по-мирен и спокоен живот, Корея остава затворена и изолирана под похлупака на империята, превръщайки се в екзотична дестинация, която годишно привлича хиляди туристи, но също така крие и безброй опасности за осмелилите се да проявят дори миг невнимание.

  • В продължението следва да прочетете:

Лятото на 1992 г., Пусан, Южна Корея

Сюзан, девет годишната дъщеря на един от върховните магистрати Уилям Уитмор, изчезва по време на разходка с майка ѝ Анабел. Детето е обявено за издирване, но така и не е намерено. Предполага се, че е отвлечена и продадена на пазара за бели робини, над който основен контрол упражнява Северна Корея и с който империята трудно се справя, въпреки ожесточените си опити. Родителите ѝ са съкрушени, тъй като момиченцето е единствено и доста късно-родено дете за двойката, но въпреки това не се осмеляват да последват дирята, водеща към Сеул.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest

Share This